Fördjupningsutbildning. Processledning i de svåra situationerna

Välkommen till vår fördjupningsutbildning riktad till dig som deltagit i Next Stop You Processledarutbildning och har erfarenhet av att praktisera High5-metoden. Temat för dagen är kring makt, maktdynamik och motstånd i skarpa lägen som är omöjliga att förutse.

Vi har alla erfarenheter från olika typer av möten och workshops där förutsättningarna varierar. En del tillfällen upplever vi går som smort. Andra raka motsatsen. Skälen kan vara många som vi vet. Ofta beror det inte på vår plan och goda vilja utan på att den mänskliga faktorn som är omöjlig att förutse, dyker upp i rummet och överraskar oss på sätt som vi inte är förberedda på.

  • Vad händer egentligen i rummet?
  • Vad händer i mig?
  • Vad händer hos deltagarna?
  • Vad kan jag göra nu?
  • Vad är lärandet för mig personligen inför nästa gång det händer?

Ja, frågorna kan vara många och överväldigande i stunden och vår förmåga att respondera hänger samman med en rad faktorer; erfarenhet, mandat, vår roll i gruppen mm. Den är också beroende av vår relation till makt och den plats vi automatiskt tar inom oss . Genast blir vi personligen inblandade och det är utmanande och skapa en sund distans det som utspelar sig. Här är lätt att tappa närvaro, ledarskap och kraft. Ser vi inte upp så fortsätter vi att undvika liknande situationer, grupper eller personer och finner inte vägen till ett lärande som gör att vi kan gå vidare. I tystnad blir upplevelsen en del av det som vi inte äger om oss själva i vårt processledarskap.

Vid fördjupningsutbildningen återkommer vi till High5 och lyfter fram forskare och tänkare som Ralph Stacey, Hannah Arendt, Spinoza och Foucault. Avsikten är att blanda input med övningar och reflektioner så att dagen blir en utvecklingsresa inåt och bidrar till din inre styrka, uthållighet och kraft.

Två webb-baserade uppföljande träffar

Utbildningen inkluderar även två uppföljande träffar på webben för att dela erfarenheter och insikter som vuxit fram genom nyvunna erfarenheter på hemmaplan. Datum och tid för detta sätter vi tillsammans innan vi skiljs åt den 3 oktober.

Kursprogram som pdf

NSY_Fordjupning_3okt_2018

 

Anmäl dig här

Kursinformation Next Stop You Fördjupningsdag

Kontaktpersoner

Anna-Eva Lohe
0708 – 27 67 53
anna-eva@nextstopyou.se

 

Marie Kaufmann
0706 – 57 46 77
marie@nextstopyou.se

Datum och tid

3 oktober, 09.00 – 17.00

Plats

Stockholm, Solliden

Kursavgift

2 900, ex moms

Anmälan

Anmäl dig här

Antalet deltagare är begränsat till 20. Anmälan är bindande.

Kursavgiften inkluderar

I kurspriset ingår kursen och lunch och för- och eftermiddagsfika.

Anmälan är bindande. Vid avanmälan fram till 2 veckor innan kursstart återbetalas 50% av kursavgiften. Vid avanmälan senare än 2 veckor innan kursstart återbetalas ingen kursavgift. Du är välkommen att ersätta din plats med en annan person.