Arkiv

Blogg

2021-04-06
Anna-Eva Lohe

Webinarieserien Stanna upp och reflektera tillsammans – behovet är större än någonsin!

Morgonen börjar komma till rätta. Det är vår i luften. Jag märker det på fågelsången från mitt halvöppna fönster. Ännu ingen trafik. Rörelserna i huset är sparsamma. Min egen inre aktivitet är rofylld, än så länge. Tacksamt spanar jag ut mot himmelen och konstaterar att det blir nog lite sol i alla fall. Vackert. Tänker att det är så här en morgon ska vara. Alltid.

Så kommer sakta men säkert tankar om dagen in i bilden. Just det, ska hinna med det också! Får inte glömma bort att betala räkningarna. Klockan närmar sig sju, Eko-nyheterna. Mitt första möte, när var det igen? Kaffe vore gott! Som en osynlig våg sätter dagen fart och den där stilla morgonstunden som i sin linda synes som evig är förbi och en annan kraft tar vid.

Tänk vad vi skapar vi människor. Varje morgon tar vi nya tag. Försöker vända och vrida på tillvaron på ett sätt som för oss vidare. Livet vill levas. Med eller utan motstånd. Under året som gått har jag fascinerats över hur denna skaparkraft driver på mitt i den pandemi som pågår och som på så olika sätt påverkar allas våra liv. Vår förmåga att skapa, att anpassa oss, att söka nya vägar genom de mest utmanande av omständigheter är enorm!

Next Stop You har detta år funnits som företag i 10 år. Tidigt i skapandet av namn och intention, var vi klara på att den röda tråden var att aktivera delaktighet och ledarskap. När jag i skrivande stund tar in orden ler jag inombords. Jag slås av hur denna röda tråd alltid känns aktuell. Hur gör jag det? Hur gör du det? Hur aktiverar vi ledarskap och delaktighet tillsammans?

Svaret växer förmodligen fram som en respons på vår förmåga till att reflektera kring oss själva och vår plats i världen. Samspelet däremellan gör oss inte bara tydligare för oss själva och för varandra utan också för livets alla inneboende möjligheter och begränsningar genom vilka vi navigerar så gott vi kan. Utmaningar kantar vår resa. Om och om igen tar skapandekraften tag i oss och leder oss framåt. Ödmjuk, berörd, imponerad och tacksam.

Next Stop You ser fram emot att mötas under året och på olika sätt reflektera tillsammans kring saker som berör och engagerar. Ta vara på möjligheten att anmäla dig till den kostnadsfria webinarieserien Stanna Upp (se längre ner i nyhetsbrevet) som är ämnad för att ge tid för reflektion och eftertanke. Vi hoppas att vi ringat in några teman som kan fungera som en boost in i den skapande kraft som på olika sätt tycks gå hand i hand med oss alla genom livet och som söker vägar för att aktivera vårt ledarskap och delaktighet.

Vi ses!

Anna-Eva och Next Stop You teamet