Anette Höög, enhetschef, Stockholm stad

 

När Anette Höög påbörjade Next Stop You processledarutbildning våren 2015, var tajmingen inget vidare. Dels var hon osäker på sin roll som verksamhetsutvecklare, dels kände hon sig stressad över allt jobb hon behövde få klart innan sommaren. Anette nämnde sin osäkerhet för en av kursledarna som helt vände på perspektivet.

– Hon sa precis tvärtom, att det var en utmärkt tidpunkt att gå in i en utvecklingsprocess. Och hon hade rätt, säger Anette.

Tre år efter avslutad utbildning finns det många delar hon har daglig nytta av i sitt arbete som enhetschef på Rinkeby – Kista stadsdelsförvaltning. Hon kallar inte till några möten utan att ha ett tydligt mål. Hon är noga med att tänka nuläge och nyläge och hon förbereder bra agendor inför varje möte som stimulerar olika sinnen.

– Till en början var det mycket tanke och planering som låg bakom varje möte. Nu sitter det i ryggmärgen. Och jag har också blivit tryggare i att våga lita på processen framåt och ibland vika från min plan.

Den största behållningen med utbildningen för Anette var att hitta inriktningen för sitt ledarskap och att få tillgång till metoder  för att få det att lysa igenom på olika sätt. Hon kommer speciellt ihåg en övning där hon fick välja ett vykort, där motivet skulle symbolisera det hon ville med sitt ledarskap. Hon valde ett flygplan som lyfte från marken.

– Det där kortet har betytt jättemycket för mig. Jag återkommer ofta till det när jag behöver påminna mig själv om att ta sats och våga lyfta. Att komma förbi detaljerna, se helheten och min roll som processledare för att nå målet.

Kunder & referenser

Klicka här för att läsa vad våra kunder och deltagare säger om oss, och vilka vi har samarbetat med! 

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

  1. Ja tack, jag vill ha nyhetsbrevet från Next Stop You.
New Field