ULF BLEY

Processledare, coach

Djupa skogar, många berg och två älvar som mynnar ut i havet formar Medelpad där Ulf växte upp och utvecklade sin starka känsla för naturen. ”Sätt mig på en sten mellan fem tallar och jag blir helt lugn”, brukar han säga. Och i scouterna lärde han sig grunderna till en ledarskapsstil som han sedan gjort till sin.

Att veta var man är och hålla kursen (så patrullen inte går vilse), att se till att alla är med (så också den yngsta killen orkar), att se till att alla hjälps åt (med att sätta upp tält, hämta vatten), att hålla humöret uppe (även om det krävs en sång i regnet), att ta ansvar samt vara aktsam om naturen och varandra. De riktlinjerna räcker långt.

Ulf har sedan många år också inspirerats av besök vid Findhorn Foundation i Skottland. Denna community har tre grundprinciper – “Inner Listening, Co-creation with the intelligence of nature and Work as love in action”.

Ulf arbetar med uppdrag kring ledarskap, kommunikation och förändring. Han är en uppskattad processledare. Han använder gärna metaforer och låter naturen ge inspiration till samtal och nya tankar. Ulf har utvecklat Lägerelden®, ett format för ledarskaps- och personlig utveckling med naturen som bakgrund och inspiration. Han brukar beskriva med ord som varm, öppen, inspirerande, klarsynt och rolig.

Ulfs yrkesliv har gett bred erfarenhet av ledarskap på olika nivåer. På vägen genom roller som fackföreningsordförande, i landstingsledningar och regeringskansli, som direktör vid Landstingsförbundet, controller vid SKL, som konsult och rådgivare har den röda tråden varit att ge människor en röst. Här ligger Ulfs djupa övertygelse, att beslut blir bättre och arbetet går smidigare om alla får komma till tals.

Ulf är legitimerad sjuksköterska men har också studerat teknisk fysik och freds- och konfliktkunskap. Han talar flytande engelska och tyska samt en smula spanska.

Kontakt

Tel: +46 (0)70 692 45 23
ulf@nextstopyou.se